top of page

Welke gasflessen vullen wij?

Bij ons kunt u propaangas laten (bij)vullen, maar welke flessen mogen wij nou wel en niet vullen en welke ruilen wij om? 

Hier onder leest u alles wat u moet weten.

Statiegeld of eigendomsfles?

Wij mogen alleen gasflessen vullen die van uzelf zijn. Dit houdt in dat wij flessen die voorheen gekocht zijn met statiegeld alleen omgeruild mogen worden. Voorbeelden zijn de flessen van Primagaz, Campingaz, Antargaz en Benegas. Deze flessen ruilen wij in voor een andere, volle gasfles van hetzelfde merk.

Als u een standaard stalen groene fles (Duitse gasfles / DIN) heeft, dan is dit vaak een koopfles en mogen wij deze wel vullen.

Voor lichtgewichtsflessen is de vuistregel dat de flessen met blauwe kragen koopflessen zijn en gevuld mogen worden en die met groene (benegas lichtgewicht) statiegeld flessen zijn en dus enkel omgeruild omgen worden door ons.

Als u wilt weten welke flessen wij ruilen of verkopen. Klik dan hier om naar onze verkoop/ruilflessen te gaan

Keuringsdatum

Op het moment dat een gasfles geleverd wordt, zit er meestal tien jaar keuring op. Op de fles zelf staat een jaartal, dit is het jaartal tot en met wanneer de fles gevuld mag worden. Als deze keuringsdatum verstreken is, kunt u de fles bij ons inleveren. Dan worden deze flessen gerecycled en begint de cyclus weer opnieuw.

Twijfelt u nog?

Kom gerust langs in onze bouwmarkt dan kijken we met u mee, of neem contact met ons op.

DSC09299.jpg

Hier een aantal voorbeelden, houd uw muis op de afbeelding voor meer informatie.

Verschillende maten maken geen verschil, het gaat om het type en het merk van de fles.

bottom of page